jueves, 23 de marzo de 2017

LLEGENDES

HOLA SÒC CARME!!!!!!!!!

Jo volia comentar qué hui en valencià ens han demanat fer i buscar llegendes.
Jo crec que aquest treballs és important per a conèixer història de coses que ens agraden molt i que cada una té una història.

Algunes llegendes són falses però també és molt interesant saber i imaginar.

Ací teniu alguns eixamples.


Sant Jordi :

Diu la llegenda de Sant Jordi que fa molt i molt de temps hi havia un drac monstruós, amb les urpes llargues i l’alè de foc. Aquest drac feia fugir al poble, matava la gent amb el seu alè i s’empassava les persones vives .

Els ciutadans, sense cap solució, varedecidir donar-li dos

ovelles cada dia per apaivagar la seva fam. Quan s’acabaren els bens, li donaren vaques, bous i tots els animals que tenien, fins que es quedaren sense.

El rei convocà una reunió,on van decidir que farien un sorteig li donarien al drac una persona cada dia, perquè se la menges.

Un dia, per mala sort, li va tocar a la filla del rei, i ell tot plorós va dir: 

- Perdoneu a la meva filla i ,a canvi, us donaré tot el meu or , el meu argent i la meitat del meu regne, però us ho demano per favor, deixeu la meva filla.

El poble li va negar, i el rei va demanar vuit dies per a plorar la seva filla. Arribat el dia el rei la va vestir i la va deixar davant de la cova, a prop del drac.

Però de sobte, quan el drac ja obria la seva gran boca per menjar-se d’unaqueixalada la princesa, 
va aparèixer, cavalcant sobre un cavall blanc i amb la seva llança i el seu escut daurat el cavaller Sant Jordi, per salvar la princesa de les 
urpes d’aquell enorme drac.
Aquell cavaller va alçar la seva llarga llança i d’un cop, el drac va caure a terra desplomat, amb la llança clavada al vell mig del cor.

De cop, de la sang del drac que li regalimava cos avall en va sortir un roser, amb unes roses que brillaven amb la esplendor del sol, i de sobte, el cavaller Sant Jordi en va collir una, la més bonica de totes, va anar a la princesa i li va donar en senyal d’amor.

El rei li va demanar que es cases amb la seva filla i que li donaria tot el seu or i la meitat del regne.
Però el cavaller va marxar sobre el seu cavall blanc sense dir res.
Des d’aquell dia la gent del poble va viure tranquil·la.
Per això el dia de Sant Jordi els homes regalen una flor a la persona que més estimen. Les dones, diu la tradició, han de regalar un llibre.
Les llegendes no cal que siguin certes, només cal que siguin boniques.

Espere que us agrade. De Carme Pons Castelló.

martes, 21 de marzo de 2017

Les estapes de la historia

Soy Marta ibañez y voy a colgar unos vídeos que explican un poco el tema que estamos dando en sociales, espero que os guste y os ayude a estudiar.   :)








miércoles, 8 de marzo de 2017

hoy es el día de la mujer se lo merezen por todo su esfuerzo y valor como bien dice este video NURIA

DIA DE LA MUJER

Hola somos Ada, Carla, Carme, Lucía, Mar y Paula. YOLO :v.


Hoy, debido a que es el día de la mujer, os vamos a hablar del feminismo;

El feminismo es una ideología o movimiento social que libera a la mujer dándole capacidades que anteriormente eran reservadas sólo al hombre de manera que, a consecuencia, haya igualdad.

El feminismo más que igualdad busca la liberación de la mujer. Pero cuando se consiga lo último, se obtendrá la igualdad. Esto es debido a que los hombres tienen una serie de privilegios respaldados por el patriarcado y no necesitan una lucha para ellos, ya que se encuentran en superioridad social frente a la mujer. Por eso el feminismo es una lucha solo de mujeres.

Por cierto, los hombres no pueden ser feminstas. Porque aunque no todos los hombres sean machistas, del género masculino viene el machismo. Igualmente, aunque los hombres no puedan llegar a ser feministas, si por suerte apoyan la lucha, serán aliados feministas.

Ahora os vamos a hablar de que algunas mujeres importantes han sido invisibilizadas, como por ejemplo: Valentina Tereshkova.

Valentina Vladímirovna Tereshkova es una ingeniera rusa que como cosmonauta se convirtió en la primera mujer, a su vez el primer civil que ha volado al espacio, habiendo sido seleccionada entre más de cuatrocientos aspirantes y cinco finalistas al piloto del Vostok 6 el 16 de junio de 1963. Completó 48 órbitas de la Tierra en sus tres días en el espacio.


Nació en la aldea de Máslennikovo en el distrito de Tutayevsky, Yaroslavl Oblast, en el centro de Rusia.

Después del vuelo de Yuri Gagarin en 1961, Sergey Korolyov, principal ingeniero de cohetes, tuvo la idea de realizar un vuelo llevando a una mujer en el espacio. El 16 de febrero de 1962, Valentina Tereshkova fue seleccionada para unirse al cuerpo de cosmonautas femenino. De los más de cuatrocientos candidatos, cinco fueron seleccionados.

Tras la misión espacial estudió en la Academia de laFuerza Aérea de Zhukovski, y se graduó como ingeniera espacial en 1969. Ese mismo año, el grupo de cosmonautas femenino fue disuelto. En 1977 recibió el doctorado en ingeniería.

El 3 de noviembre de 1963 contrajo matrimonio con el cosmonauta Andrián Nikoláyev (1929-2004) y un año más tarde dio a luz a su hija Elena Andrianovna Nikolaeva-Tereshkova.
Actualmente tiene 80 años y se ha convertido en una mujer que hizo historia.


Firmado: Las beias cal cameias :v yolo :v xdxd.